Soelaas

Soelaas

Soe-laas; steun, verlichting: soelaas bieden. En ook de titel van een heel mooi magazine van het Leger des Heils dat een paar keer per jaar verschijnt. Ik schrijf er regelmatig aan mee. Vooral de reportages zijn elke keer weer verrassend en heerlijk om te doen! Mooie mensen, indrukwekkende verhalen.

Zo liet Arjan me zien hoe hij meebouwde aan een tiny house, tijdens dagbesteding die hem hielp zijn leven weer op de rit te krijgen. 200 kilometer noordwaarts biedt zo’n tiny house Gerben de privacy waar hij zo naar verlangt. Voor een ander nummer proefde ik in Groningen hoe kleine robot Tiny Tessa wordt geliefd… óf gehaat.

Lees mijn reportage over de tiny houses: werk voor de één, privacy voor de ander

Lees hoe deelnemers in een Beschermd Wonen-locatie robot Tiny Tessa omarmen of de deur uitzetten

Lees over de kracht van vrijwilligers en wat hen drijft (keer twaalf)

 

Interesse? Laat een berichtje achter en ik kom bij je terug.