De Nieuwe Koers

De Nieuwe Koers

Tijd voor een reset, thema van het zomernummer van De Nieuwe Koers. Ik interviewde journalist Gerhard Hormann over hoe hij in 2008 het roer omgooide en besloot zo snel mogelijk hypotheekvrij te worden.

Lees hier

Hij transformeerde een relatief luxe leven tot een monnikenbestaan en is sinds dit voorjaar volledig hypotheekvrij. Vooral voelt hij zich gelukkiger dan ooit. Want al die ‘overkill’ is helemaal niet nodig…

Lang lang geleden schreef ik mijn eerste serieuze publicatie ook voor De Nieuwe Koers. Toen nog de CV Koers. Een gouwe ouwe, maar toch deel ik hem graag... Want het was zo'n bijzondere en heftige opdracht! Naar het Russische Beslan, drie maanden na de gijzeling van een school waar honderden kinderen en ouders nooit meer vandaan kwamen.

"Op een evenwichtsbalk in de gang naar de sporthal staat een kinderschoentje, eenzaam in de puinhoop. De sporthal zelf staat vol met bloemen. De flessen frisdrank overal op de grond staan symbool voor de gijzelaars die dagenlang niets mochten drinken. Door kinderen gemaakte engeltjes van papier hangen aan een verkoold klimrek. Zwartgeblakerde baskets steken af tegen een blauwe lucht: het dak van de hal is door de explosies naar beneden gekomen."  

Lees het hele artikel

Interesse? Laat een berichtje achter en ik kom bij je terug.