Over mij

Ik ben een schrijver. Schrijven heb ik altijd gedaan. Of tenminste zolang ik me herinner. Dagboeken, verhalen, kattebelletjes op mijn moeders kussen, brieven aan mijn zussen, en als hoogtepunt toch wel een heus, veel te ingewikkeld ‘familiedrama’ op mijn tiende. Nederlands was mijn lievelingsvak op de middelbare. De keuze voor journalistiek snel gemaakt, met een kleine twijfel: want een keiharde nieuwsjager zag ik mezelf niet zijn… Gelukkig bleek de opleiding breder dan dat, ik zat er op mijn plek. Inmiddels vijftien jaar ‘echte’ schrijfervaring verder en nog steeds: het is het liefste dat ik doe. Helemaal in een tekst duiken, net zolang tot het zichzelf vertelt, gemakkelijk wegleest en voor iedereen te begrijpen is: heerlijk!

Ik ben een doener. Energie krijg ik van dingen regelen, spin in het web zijn. Coördineren, met een mooier woord. Er is altijd wel een project. Of het nou gaat om een familieweekend of de ontwikkeling van een nieuwe website, de eerste stap is overzicht. Wie, wat, waar, wanneer? Ik hou van schema’s, de boel in kaart brengen, to-do lijstjes bijhouden (en vooral afvinken!). Ik hou van de afwisseling die projecten met zich meebrengen; schrijven, aansturen, begeleiden, planningen maken, budgetten bewaken, rondbellen, regelen, afstemmen, net zolang tot het eindproduct staat!

En verder? Geliefde. Mama. Dochter. Zus. Vriendin. Goede buur. Natuurfan. Reiziger. Lezer. Muziekliefhebber. Christen. Wandelaar. Zeiler. Chocolaverslaafde.